Erilaiset kylpysuolat rentoutumiseen

Erilaiset kylpysuolat rentoutumiseen

Erilaiset kylpypallot ja suolat ovat tulleet viime aikoina hyvinkin suosituiksi ja niiden käyttö on lisääntynyt huomattavasti. Etenkin kykyään suosioon tulleessa käsintehtyjen tuotteiden ostamisessa suositaan paljon kaikkia erilaisia kylpysuolia ja palloja, jotka leviävät ammeeseen todella miellyttävällä tavalla.

Eikä ihmekään onhan kylpeminen yksi parhaimmista keinoista rentoutua oikein kunnolla pitkien työpäivien jälkeen ja hektisen arjen keskellä. Kylpysuolien valikoima on kuitenkin kasvanut tämän kasvaneen suosion myötä niin suureksi, että helpomminkin menee pää sekaisin näistä kaikista valinnoista. Kylpysuola on siis mineraali, joka koostuu natriumista ja kloorista. Kaikkein perinteisemmät suolat ovat merisuola ja vuorisuola, joita taas on monia eri tyyppejä riippuen suolan alkuperästä ja valmistustekniikasta.

Tässä artikkelissa käymmekin hieman läpi erilaisia kylpysuolia ja niiden ominaisuuksia, jotta sitten omalle rentoutumisen hetkelle osaa valita sen oikeanlaisen. Rentoutuminen oikeastaan aloitetaankin jo kylpysuolan ostamisella ja jo pelkkä ostotilaisuus tuntuu nautinnolliselta. Tämän jälkeen ei maltakaan enää odottaa pääsevänsä kotiin kylpyyn tai jalkakylpyyn, jos ei omaa kylpyammetta satu omistamaan. Kaikilla meillä ei valitettavasti olekaan mahdollisuutta päästä kunnolliseen kylpyyn, niin voi silloin kylpysuolan käyttää ihan vain jalkakylvyssä. Pelkkä jalkakylpykin tekee olon huomattavasti rennommaksi ja kevyemmäksi. Jalkakylvyn jälkeen jalat tuntuvatkin huomattavasti kevyemmiltä.

Kylpysuola usein sopiikin kokovartalonkylpyihin samalla tavalla, kuin pelkkien jalkojenkin. Sillä voi myös suorittaa vaikka saunassa kokovartalokuorinnan. Kylpysuolaa voi myös itse muokata juuri miten haluaa, nimittäin usein kylpyihin ja kuorintoihin sopii suolan kanssa erilaiset eteeriset öljyt, hunaja tai erilaiset yrtit tuomaan tuoksua ja lisää hoitavuutta. Kaikkein parhaiten iholle sopii puhdistamattomat kylpysuolat, nimittäin niissä on edelleenkin tallessa kaikki alkuperäiset mineraalit ja hivenaineet. Tämä tekevätkin kylpysuolasta erittäin ravitsevaa iholle. Puhdistamattoman kylpysuolan käyttö saattaakin olla suuri apu esimerkiksi kuivan ihon, aknen, psoriasiksen tai muiden iho-ongelmien hoitoon. Kylpysuolia on kuitenkin todella paljon erilaisia ja kaikilla niillä on omat ominaisuutensa ja hyötynsä. Esimerkiksi Himalajan suola on todella hyvä puhdistamaan kehoja ja poistamaan kehosta myrkkyjä. Sitä onkin paras käyttää puhdistuskuurin aikana. Merisuola kannattaa taas valita jalkakylpyyn, varsinkin jos taistelee kovettumien kanssa. Merisuola on erittäin tehokas apu jalkojen kovettumien poistossa. Epsom suola taas auttaa parhaiten palautumisessa ja auttaa myös osaltaan ehkäisemään lihaskramppeja. Tämä suola sopiikin parhaiten kovasti urheileville. Urheilusuorituksen jälkeen voikin mennä palautumaan rentouttavaan Epsom suolakylpyyn. Kylpyyn voikin lisätä sitten jonkin hyväntuoksuisen eteerisen öljyn tippoja tuomaan kylpyyn lisää tunnelmaa.

Kuolleenmeren kylpysuola

Kaikkein suosituin kylpysuola on kuitenkin tällä hetkellä kuolleenmerensuola. Tästä suolasta ja sen ihmeellisistä hoitovaikutuksista puhutaankin paljon ja instagram vaikuttajien tarinat ovat täynnä tämän suolan vaikutuksista. Tämä suola on melkein aina valmistettu 100 prosenttisesti luonnon kuolleenmeren suolasta ja sen öljystä. Kuolleenmeren kylpysuola auttaakin avaamaan kaikki ihon huokoset ja puhdistaa luonnollisesti kaikki ihon epäpuhtaudet pois. Se poistaa todella kätevästi iholta sen lian, hien ja kaikki päivän aikana ilmasta saadut myrkyt pois. Tämä suola sopiikin loistavasti ihan kylpyyn kylpyammeeseen, koko kehon kuorintaan tai sitten pelkästään jalkakylpyyn.

Perinteisen merisuolan valmistus johtaakin tuhansiin vuosiin. Suola valmistetaan niin, että suolavesi valutetaan altaisiin. Altaista taas sitten aurinko haihduttaa veden pois, jolloin jäljelle jää pelkästään suola. Tämän jälkeen suola jauhetaan ja sen jälkeen se on täysin valmista käytettäväksi. Kuolleenmeren suola valmistetaan myös samalla tavalla. Kuolleenmeren suola on vain meren koon takia kaikkein harvinaisin ja usein myös kallein merisuolan tyyppi. Kuolleen meren suolan liittyy myös monia vanhoja uskomuksia, jotka ovat sen suosion takana.

Emmi

Kommentointi on suljettu.