Hyvän olon harrastukset

Hyvän olon harrastukset

Harrastukset ovat ihmisille tärkeitä toimintoja, oikein valittuina ne kohottavat henkistä hyvinvointia, ja usein myös harrastajan fyysistä puolta. Tärkeintä harrastuksen valinnan kanssa on se että se sopii harrastajan luonteelle ja kukkarolle, ja sen parista löytyy niitä asioita mitä kukin kaipaa elämäänsä.

Harrastuksia löytyy varmasti jokaiselle luonteen laadulle, ja ne vaihtelevat yksin kotona puuhattavista jutuista kohtuu hintaisiin ryhmätapahtumiin, ja kalliimpiin toimintoihin jota varten joutuu matkustamaan Suomen rajojen ulkopuolelle.

Oman rauhan harrastukset

Viime vuosina trendikäänäkin nähty noussut virkkaaminen ja kutominen ovat siitä hyviä harrastuksia, että niitä voi harrastaa suhteellisen pienellä alku sijoituksella missä tahansa. Alkuun pääsyyn ei tarvitse kuin puikot tai koukun, lankaa, ja muutaman kuvion. Vaikka käsitöitä voi harrastaa myös kaveriporukassa, usea käsitöitä tekevä nauttii omassa rauhassa harrastamisesta. Sekä virkkaaminen että kutominen ovat hyvin meditatiivista toimintaa, ja molemmista saa onnistumisen tunnetta käsityön valmistuttua käyttöesineeksi. Mieli myös pysyy virkeänä kun opiskelet uusia kuvioita kotona tehtäväksi. Itse kudottu villapaita on kantajalleen arvokkaampi kuin mikään kaupasta ostettu. Bonuksena harrastuksella voi säästää, tai jopa tehdä rahaa, tuotokset käyvät hyvin lahjoiksi, ja hyvällä bisnes vaistolla varustettu käsityöläinen voi laittaa tuotoksiaan myyntiin.

Omasta rauhastaan nauttivalle on monia muitakin harrastuksia valittavana. Lukemistaan voi kehittää paljon pidemmälle kuin uusimpien dekkareiden selaamiseen, vaikka tässäkään toki ei ole mitään vialla. Meistä ne jotka kaipaavat hieman lisähaastetta, voivat etsiä esimerkiksi internetistä teemoittain valittuja kirja listoja, ja hieman lisää sosiaalista toimintaa kaipaavat, voivat perustaa kavereiden kanssa kirjakerhon, joka kokoontuu tasaisin väliajoin keskustellakseen viinilasin äärellä luetuista teoksista. Vaikeaksi käytettyjen kirjojen lukeminen auttaa yleissivistyksen kohottamisessa, ja tiiliskiven läpi kahlaaminen lisää onnistumisen tunnetta!

Porukalla harrastettavat jutut

Ryhmässä harrastettavista jutuista monen mieleen tulevat ensimmäisenä joukkueurheilu harrastukset. Eri näköiset sähly, futis, ja jääkiekko porukat takaavat usealle mahdollisuuden uusiin sosiaalisiin suhteisiin, kunnon kohottamiseen, ja onnistumisen iloon kilpailujen muodossa. Kaikille nämä joukkue kuviot eivät kuitenkaan sovi, ja he hakeutuvat usein ryhmässä harrastettaviin, mutta joukkuehenkeä kaihtaviin kuvioihin. Erinäköiset tanssiharrastukset antavat useille harrastajille mahdollisuuden ilmaista itseään, ja valita voi joko pari- tai yksin tanssittavista lajeista. Tanssiryhmät tarjoavat joukkuehenkeä, ilman että harrastajien tarvitsee aktiivisesti kilpailla toista joukkuetta vastaan.

Vähemmän urheilulliset henkilöt voivat hakeutua enemmän kulttuuriin liittyviin harrastuksiin. Kuorolauluharrastus luo monelle elinikäisiä ystävyyssuhteita, yhdessä laulaminen vahvistaa porukan suhteita, ja fyysisesti laulajat vahvistavat hengityselimiään harrastuksensa aikana. Laulamisen aikana tapahtuva kehonsisäinen värinä kohottaa aineenvaihduntaa, ja rentouttaa laulajaa syvästi. Useista kuoroista löytyy paikka kaikenlaisille laulajille, ja ryhmälaulannassa kaikkien ei välttämättä tarvitse olla kultakurkkuja. Myös harrastajateatteri on esiintymisestä kiinnostuneille mukava harrastus, jossa lavalla esiintymisen kautta usea löytää kohonneen itsetunnon, ja itsevarmuuden.

Taidetta voi hyvin helposti harrastaa myös täysin katsojan roolissa. Useista kaupungista löytyy kulttuuri klubeja, joiden jäsenet käyvät porukassa ihailemassa eri taiteen muotoja. Ryhmässä museossa käyminen takaa hyvän porukan joissa omista vaikutuksista voi myöhemmin keskustella samanmielisten ihmisten kanssa. Seurojen järjestämät luennot auttavat myös kohottamaan jäsenten yleissivistystä, ja sitä kautta taiteesta saatavaa nautintoa.

Moni kaipaa elämäänsä enemmän tarkoitusta, ja heille voisi suositella niiden harrastusten pariin hakeutumista, joissa aktiivisesti autetaan toisia ihmisiä, tai vietetään aikaa eläinten kanssa. Monella paikkakunnalla on huutava pula vapaaehtoisista, ja paikkoja löytyy usealta eri sektorilta. Vapaaehtoistoimintaa voi harrastaa monissa tehtävissä, esimerkiksi vanhusten, norten, luonnon, tai eläinten parissa. Vapaaehtoistoiminta on tekijälleen maksutonta, ja usein paljon iloa tuovaa.

Emmi

Kommentointi on suljettu.