Luonnon Energia On Mieletön Voimavara

Luonnon Energia On Mieletön Voimavara

Se, miten paljon luonto resonoi ihmisen energioiden kanssa on uskomatonta. Jo pelkkä kävely metsässä voi antaa niin paljon uutta virtaa ja energiaa, että siihen tuntuu sisältyvän jotakin korkeampaakin kuin vain ilman virkistävä vaikutus ja liikunnasta tuleva hyvä olo. Luonnon energian määrä on suuri, ihan fyysiselläkin tasolla. Ja sellaiset ihmiset, jotka tuntevat energiaa ja esimerkiksi auroja, tuntevat paljon luonnon keskellä. Luonnossa ihmisen jokainen solu tankkaa itseensä sitä samaa energiaa.

Kasveista huokuu hyvää voimaa, ilmassa leijuu rauha ja luonnon äänet tunkeutuvat syvälle korvien väliin ja lepyttävät mieltämme. Niin moni ihminen nykypäivänä on kadottanut yhteytensä luontoon ja tottunut liiaksi kaupunki elämään ja sen viihdykkeelliseen ja loppumattomaan meteliin. Sellainen ihminen ei osaa edes kaivata luontoon tai ei välttämättä tunne oloansa edes hyväksi luonnossa. Ja silti tuntuu, että jotain puuttuu. Ja sitä jotain yritetään löytää aivan kaikkialta muualta. Päihteet ja alkoholin käyttö usein lisääntyy, kun yritetään löytää pään sisäinen rauha ja oma tila. Helpompiakin keinoja siihen olisi, mutta niitä ei osata kaivaa. Luonto voi parhaillaan olla korvaushoitoa päihtyneistä ja siksi jokaiselle ihmiselle maan päällä olisi todella tärkeää tutustua ja olla luonnossa. Olla sitä, mihin ihmiset on alun perin tottuneet, olla sitä keräilijäpoimija kansaa mikä kulkee veressämme sukupolvelta toiselle, vaikka me kuinka kaupunkilaistuisimmekin. Sisäiset vaistomme ja aistimme, entisten elämien muistijäljet, keho ja mieli kaipaavat sitä. Ne kaipaavat luontoa, ne kaipaavat sieltä ammennettua voimaa ja energiaa. Ja kun sitä saadaan paljon ja säännöllisesti, on ihmisen helpompi kestää nyky-yhteiskunnan painetta, stressiä ja kiireistä elämää.

Maatuminen

Paras keino tutustua ja resonoida luonnon kanssa suuresti, on se, että sinne mennään tekemään maatumisen rituaalia. Maatumisen rituaali tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että mennään joko yksin tai yhdessä jonkun toisen kanssa tai jopa ryhmässä keskelle luontoa, johonkin sellaiseen paikkaan, missä tuntuu hyvältä. Sitten kun kohta löytyy, joka sopii kaikille, voidaan rennosti vain rojahtaa paikalleen, mennä vaikka selälleen avokäsin makaamaan niin, että mahdollisimman paljon kehosta on suorassa kosketuksessa metsän vihreän verhon turvassa tai kalliossa kiinni. Siinä sitten vain ollaan ja ajatellaan. Resonoidaan luonnon kanssa. Otetaan ja annetaan toisillemme energiaa ja keskustellaan omissa ajatuksissa. Tallainen rituaali avaa tunnelukkoja ja mahdollistaa paremman kontaktin ja paremman suhtautumisen ympäröivään elämään, luontoon ja itseensä. Maatuminen auttaa jaksamaan ja vähentää stressiä. Se sopii lähes kaikille ja koska vaan, tosin talvella ja sateisella säällä voi olla epämukavampaa maata märällä tai kylmällä alustalla, joten kesä ja kuiva päivä sopii tämän rituaalin harjoittamiseen paljon paremmin. Maatumisen rituaalin ei tarvitse olla ainoastaan sellaisille ihmisille, jotka uskovat korkeampaan voimaan. Se voi olla lyhyt meditatiivinen harjoite ihan kenelle tahansa ilman sen kummempaa merkitystä. Oleminen hiljaa, luonnon tuoksut ja äänet ja ympäröivä rauhallisuus tai hiljaisuus tehoaa varmasti ilman sen suurempaakaan energia latauksia. Tosin maatumisen rituaalista saa enemmän irti silloin kun tähän yhdistetään tuo energia ja siihen keskitytään. Mutta se vaatii usein hieman uskoa henkimaailmaan ja henkisiin asioihin ja se ei ole kaikkien pala kakkua, eikä tarvitsekaan olla. Mutta luonto kuuluu ihmisille ja siitä tulisi kaikkein nauttia, koska sen parantavaa voimaa ei voi kukaan pois sulkea tai olla huomioimatta. Me tarvitsemme luontoa ja ilman sitä ei elämä ole tasapainoista.

Emmi

Kommentointi on suljettu.