Suomalaiset kauneustuotteet

Suomalaiset kauneustuotteet

Useamman tavallisen tallaajan rutiininomainen kauneuden hoito tapahtuu kotioloissa, ja valinanvaraa itsensä hellimiseen löytyy kauppojen hyllyiltä laidasta laitaan. Kuluttajalle pusketaan Amerikan super meikkejä, ja maagisia korealaisia kauneustuotteita. Toisaalta taas meitä kannustetaan nykyaikana ostamaan lähituotteita, jotta tuotteiden hiilijalanjälki sekä pakkausmateriaali määrä pysyisivät mahdollisimman pienenä, ja usea varmasti kaipaa kotimaisen käyttöä hyvän omantunnon säilyttämiseksi.

Tunnetut suomalaiset kauneus brändit

Kotimaisista brändeistä tunnetuin Suomessa ja maailmalla on varmasti Lumene. Lumenen kauneustuotteet tulivat ensimmäistä kertaa markkinoille vuonna 1970, ja siitä muodostui nopeasti Suomen myydyin meikkisarja. Alunalkujaan Lumene oli lääkeyhtiö Orionin omistuksessa, mutta nykyään valtaosa osakkeista on erinäisten sijoitus kapitaali yhtiöiden alaisuudessa. Lumenen tunnuslause on “Pohjoisen Luonnon voimaa – Tieteen jalostamana”, ja tämä asenne tulee hyvin esille merkin kauneustuotteissa. Pohjoisen antimet kuten lakka, mustikka ja pakurikääpä ovat hyvin edustettuina hoitavissa naamioissa, voiteissa ja seerumeissa.

Kotimaisten tuotteiden ostossa on se etu, että hoitotuotteet on jossain määrin kehitetty Suomalaiselle iholle, ja pohjoisiin olosuhteisiin sopiviksi. Lumenen meikkejä katsellessa värimaailma myös tuntuu sopivan Suomalaiselle väritykselle,ja ajatusmaailmalle siitä mikä on tyylikästä laittautumista. Lumene myös arvostaa luontoa tuotteidensa valmistuksessa, ja pyrkii käyttämään elintarvike- ja puuteollisuuden sivutuotteita kun siihen on mahdollisuus. Tuotteisiin käytettävät raaka-aineet, kuten marjat, poimitaan luontoa kunnioittaen, ja 8+% tuotteista valmistetaan Suomessa.

Suomalaisten hiuslaatu poikkeaa aikapaljonkin yleiseurooppalaisesta, ja lisäksi Euroopan maiden veden pehmeydellä on suuriakin eroja, joten hiustenhoito tuotteet ovat yksi suunta jossa kannattaa ehdottomasti suosia kotimaista tuotetta. Suomalaisten parturi-kampaamoiden, ja kauppakeskusten hyllyiltä kuluttaja löytää monia suomalaisia hiustuotteita. Halvemmasta, vain kuluttajakäytössä olevasta päästä, monille lapsuudestakin varmasti tuttu on XY sarja, joka on viime vuosina satsannut tuotteen imagon ja vaihtoehtojen nuorentamiseen, myös Biozel ja Herbina ovat Suomalaisia merkkejä. Ammatti käytössä olevista tuotteista Four Reasons, Sim ja  Cutrin ovat kaikki Suomalaisia, ja suomalaiselle hiuslaadulle suunniteltuja. Merkeiltä löytyy sekä  hiustenhoito- että muotoilutuotteita.

Pienempiä merkkejä

Pienempiä kehuttuja luonnolliseen kauneuteen hoitoon erikoistuneita Suomalais brändejä ovat esimerkiksi Choice Finland ja Davvi. Davvin tuotteissa käytetään marjoista löytyviä bioaktiivisia yhdisteryhmiä, ja sen tuotteet perustuvat paljon Lapin perinne tietoisuutta. Choice Finland taas on kehitetty suomalaisista raaka-aineista, suomalaiselle iholle, ja tuotteet eivät sisällä elimistölle haitallisia kemikaaleja tai synteettisiä hajusteita. SnowAnna tuotteet taas käyttävät hyväkseen erikoisempia Suomalaisen luonnon antimia, kuten koivunmahlaa, yrttejä ja hunajaa. Valkoinen Lanka taas markkinoi seerumien ja voiteiden lisäksi rohto tuotteita, joihin on käytetty Suomalaisia kasveja ja yrttejä, ja joilla on funktionaalinen tarkoitus. Esimerkiksi 7 rohdon kipu voiteessa vaikuttavilla pajulla, mesiangervolla, siankärsämöllä, inkiväärillä, kurkumalla, kanervalla ja katajalla on kaikilla kansanparannuksen tietotaidon mukaan kipua poistavia vaikutuksia. Rohto nopeutta nesteiden poistumista ja auttaa lymfakiertoa, ja sen sanotaan sopivan oikein hyvin esimerkiksi väsyneille jaloille.

Suomalaisia tuoksuja kaipailevat taas voivat suunnistaa Max Joacim Finlandin pariin. Sarjasta löytyy yleisempien tuoksujen lisäksi esimerkiksi Helsinki tuoksu naisille, sekä 1917-Suomi-Leijona -tuoksu miehille. Luonnon tuoksuista esillä ovat myös saniais metsä, suopursu, koivut, ja järvenranta.

Mistä tunnistaa suomalaisen tuotteen

Luonnonkosmetiikkaa kaipaavan kannattaa ottaa selvää tuotteiden lupaaman luonnollisuuden ja Suomalaisuuden aitoudesta. Hyvä lähtökohta on esimerkiksi FI-Natura merkin purkista löytyminen, merkki ei välttämättä takaa että tuote on Suomessa valmistettua, mutta se sertifioi sen luonnontuotteeksi. Useat kosmetiikkafirmat käyttävät viherpesua, eli tuotteen mainostamista luonnollisena ilman sen suurempia perusteita, markkinoinnin juurena. Muita merkkejä joita kannattaa pitää silmällä kotimaista ja luontoystävällistä tuotetta etsiessä, ovat avainlippu ja hyppäävää pupumerkkiä. Avainlippu takaa että tuote on valmistettu Suomessa, tuotteen Suomalaisuus asteen tulee olla vähintään 50%, mutta usein se on enemmän. Pupu merkki taas takaa että tuote on valmistettu aiheuttamatta eläimille kärsimystä.

Emmi

Kommentointi on suljettu.